Loading

2000 - 2019(Presentations in 2000 - 2019)

2020年以降の学会発表等の業績 (Presentations in 2020 -)

2021

国際学会 (international conference)

Yoshimitsu Masuda, Shun Kawabata, Tatsuya Uedoi, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Construction Of Leaderless-bacteriocin-producing Phage To Control Both Gram-negative And -positive Pathogenic Bacteria, WORLD MICROBE FORUM, 2021.06.

Hung-Hsin Huang, Yu Zhang, Nanami Asoshima, Hoang Minh Duc, Jun Sato, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh & Takahisa Miyamoto, Characterization and utilization of phages specific to campylobacter coli, WORLD MICROBE FORUM, 2021.06.

Phyo Htet Htet Kyaw, Tomoka Murayama, Shota Tanaka, Koshiro Futada, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Effect of myricetin on the phage susceptibility and gene expression of Escherichia coli, WORLD MICROBE FORUM, 2021.06.

Su Zar Chi Lwin, Miku Hirono, Takayuki Nasu,YoshimitsuMasuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Genetic characterization of Campylobacter jejuni phages and biocontrol of C. jejuni using the phages and EDTA, WORLD MICROBE FORUM, 2021.06.

Tahir Noor Mohammadi, Cunkuan Shen, Yuncheng Li, Mahmoud Gamaleldin Zayda, Jun Sato, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Effectiveness of isolated and characterized phages in reducing Clostridium perfringens in food, WORLD MICROBE FORUM, 2021.06.

Trang Phan Nguyen, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh1, Anh Ngoc Tong Thi, Takahisa Miyamoto, Prevalence and characterization of Listeria monocytogenes in fish and fish-processing environment in Vietnam, WORLD MICROBE FORUM, 2021.06.

Cunkuan Shen, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Screening of plant and aquatic organism extracts with antimicrobial activities against foodborne pathogens in Japan, WORLD MICROBE FORUM, 2021.06.

Yu Zhang, Hung-Hsin Huang, Hoang Minh Duc, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, A novel bacteriophage endolysin Lysstg2 with high antibacterial and antibiofilm activity against Salmonella Typhimurium and Pseudomonas on various food and food contact surfaces, WORLD MICROBE FORUM, 2021.06.

国内学会 (Domestic conference)

益田時光、川畑淳、上土井達哉、本城賢一、宮本敬久, リーダーレスバクテリオシン産生バクテリオファージの構築, 九州微生物研究フォーラム, 2021.09.

Tahir Noor Mohammadi, Yuncheng Li, Cunkuan Shen, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Application of the bacteriophage cocktails to control Clostridium perfringens in food, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

Phan Nguyen Trang, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Tong Thi Anh Ngoc, Takahisa Miyamoto, Occurrence, antimicrobial resistance, genetic diversity of Listeria monocytogenes at fish-processing plants in Vietnam, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

Su Zar Chi Lwin, Miku Hirono, Takayuki Nasu, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Study on Bacteriophage for Controlling Campylobacter jejuni, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

菅本晃子,古田宗宜,奈須敬之,Hoang Minh Duc,Jaroenkolkit Pruet,廣野未来,Huang Hung Hsin,益田時光,本城賢一,宮本敬久, 食中毒細菌特異的溶菌ファージの利用に関する研究, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

中川義健,益田時光,本城賢一,宮本敬久, 野菜種子およびスプラウト由来新規抗菌タンパク質の探索に関する研究, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

新名祐作,益田時光,本城賢一,宮本敬久, レタス低温誘導性親水性タンパク質の抗菌活性に関する研究, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

力武舞夢,益田時光,坂本英莉花,本城賢一,宮本敬久, 病原性大腸菌のPersister細胞のストレス耐性とその制御に関する研究, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

小原愛弥,力武舞夢,益田時光,本城賢一,宮本敬久, グラム陽性食中毒細菌Persisterのストレス耐性, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

城野大輔,益田時光,本城賢一,宮本敬久, 新規Pseudomonas溶菌ファージの食品からの分離とその特性解析, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

木下慧斗,井門さら,上土井達哉,益田時光,本城賢一,宮本敬久, 黄色ブドウ球菌を標的宿主とするaureocin A53 産生ファージの構築, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

井門さら,木下慧斗,益田時光,本城賢一,宮本敬久, CRISPR -Cas10 システムによる,黄色ブドウ球菌を標的宿主としたLLB ファージの構築とその利用, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

上土井達哉,川畑諄,益田時光,本城賢一,宮本敬久, 病原性大腸菌を標的宿主としたリーダーレスバクテリオシン産生ファージの構築とその利用に関する研究, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

平田夕夏,坂上和,中道璃名子,篠原由依,益田時光,本城賢一,宮本敬久, 植物ポリフェノールによる腸管出血性大腸菌の病原性抑制機構, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

寺本紡乃,益田時光,本城賢一,宮本敬久, レタスの低温処理によるフラボノイド関連遺伝子群の発現誘導について, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

柴田恭輔,木村太喜,益田時光,本城賢一,宮本敬久, レタス(Lactuca sativa L.)由来の低温誘導性遺伝子の解析およびLsVPEノックアウトレタスの作出, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

Shen Cunkuan, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Purification and characterization of anti-biofilm peptides from hydrolysate of egg white(Gallus domesticus), (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

Yu Zhang, Hung-Hsin Huang, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, The characterization of endolysin LysSTG2 and its antibacterial activity against Gram-negative bacteria, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

Phyo Htet Htet Kyaw, Tomoka Murayama, Shota Tanaka, Koshiro Futada, Jun Sato, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Study on control of bacteriophage-resistant bacterial populations, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

村山友香,益田時光,本城賢一,宮本敬久, PriAの機能阻害に基づく大腸菌バクテリオファージ耐性菌集団の制御に関する研究, (公社)日本食品科学工学会第68回大会, 2021.08.

2020

国際学会 (International conference)

Yu Zhang, Minh Duc Hoang, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Effects of Bacteriophage on Inhibition and Removal of Multispecies Biofilms of Escherichia coli O157 and Non-O157, ASM Microbe 2020, 2020.06.

Hung-Hsin Huang, Nanami Asoshima, Hoang Min Duc, Jun Sato, Yu Zhang, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Characterization and Utilization of Phages Specific to Campylobacter Coli, ASM Microbe 2020, 2020.06.

Tahir Noor Mohammadi, Aye Thida Maung, Jun Sato, Takumi Sonoda, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Mechanism for antibacterial action of epigallocatechin gallate and theaflavin-3,3´-digallate on Clostridium perfringens, ASM Microbe 2020, 2020.06.

Cunkuan Shen, Rinka Kubo, Yoshimitsu Masuda, Ken-ichi Honjoh, Takahisa Miyamoto, Anti-biofilm activities of naturally occurring peptides against foodborne pathogens, ASM Microbe 2020, 2020.06.

国内学会 (Domestic conference)

仲原裕貴、益田時光、本城賢一、宮本敬久, 食材の低温貯蔵が志賀毒素産生大腸菌の耐熱性に及ぼす影響, 令和2 年度 (公社) 日本食品科学工学会 西日本支部大会, 2020.11.

久保凜佳、沈 存寛、益田時光、本城賢一、宮本敬久, サルモネラのバイオフィルム形成に与えるアミノ酸の影響, 令和2 年度 (公社) 日本食品科学工学会 西日本支部大会, 2020.11.